Hvor høj skal flagstangen være?
Der er findes ingen regler for hvor høj en flagstang må være. En tommelfingerregel er, at man skal kunne se hele flaget over husets tagryg. Det kræver at flagstangen er ca. 2 meter højere end der hvor huset er højest - alt efter terræn etc.

Hvor stort skal flaget være?
Flagets størrelse afhænger af flagstangens længde.
Et flags højde bør være 1/5 del af flagstangens højde.

Er der tale om et flag til båden - et YF flag - afhænger størrelsen af bådens størrelse.

Hvad er forskellen på en vimpel og en stander?
En vimpel er lang og smal. Standeren er bredere og kortere. Begge kan hænge oppe i flagstangen døgnet rundt.
En vimpel bør være halv længde af flagstangen.
En stander bør være en 1/3 del af flagstangen.

Hvornår skal du vælge en vimpel og hvornår skal du vælge en stander?
Vimplen er den klassiske hverdagsbeklædning til flagstangen. Vimplen er lang og smal og danser legesygt i flagstangen. Vimplen er flagets frække lillesøster, den leger i vinden, viser små fine optrin og slår knuder. Vimplen kræver plads 360 grader rundt i dens fulde længde. Vimplen er monteret på en vimpelpind med en ring, hvori begge ender af flaglinen fastgøres. Regn med at skulle skifte vimplen to gange om året.

Standeren derimod er kortere og bredere. Den slår også knuder men er mere statelig i udtrykket. Standeren hejses ligesom et flag med flagkroge eller flagknob øverst og nederst. Standeren udmærker sig ved, at den ikke kræver så meget plads som vimplen, da den er noget kortere. Standeren holder lidt længere end vimplen.

Lidt om vindposer
En vindpose kan have mange længder og der findes ikke regler for hvor lang den bør være. Hos Langkilde & Søn laver vi alle vindposer til private med en diameter på 21 cm og anbefaler, at længden er forholdsvis kort. Dette skyldes at der skal rigtig meget vind til for at vindposen folder sig ud. Vi laver dem ensfarvede og stribede.

Hvordan binder man et flagknob?
Det kan godt være lidt af et pillearbejde - men du kan finde hjælp i denne lille video!

Lidt om logoflag og kvaliteter
Vi er nok mest kendte for vores Dannebrogsflag, men vi laver også firmaflag med tryk til både virksomheder og private. På baggrund af vores mange års erfaring med flag har vi udarbejdet nogle anbefalinger til, hvordan et firmaflag holder længst muligt. For altid at have et pænt flag hængende, anbefaler vi at skifte flaget ca 2 gange om året - afhængigt af vejrholdene. Læs vores anbefalinger om vind og flag og kvalitet.

'Flag er ikke bare flag. I dag kan man få flag i alle prisklasser og det er der en god grund til. For der er stor forskel på kvaliteten.
Det handler om 3 ting: flagdug, indfarvning og syning. Hos Langkilde & Søn går vi ikke på kompromis med nogen af de tre kerneområder.'
Nicole M. Langkilde & Chantall Scott, ejere af Langkilde & Søn