Vores historie

Første generation

Første generation

Vores historie begynder i Nyboder i København i 1938. Der arbejdede sømanden Oluf Langkilde oppe på en loft med at reparere Flådens flag. Oluf var oprindeligt sømand, men under en sejlads, faldt han ned fra en mast og kunne derfor ikke fortsætte med at sejle. Han fik derfor job på loftet med at reparere flag. Reparationerne udviklede sig til også at sy nye flag. Det blev en lille fabrik med et par sydamer og Langkilde & Søn var skabt.

Anden generation

Anden generation

Olufs ældste søn, Gunnar blev uddannet kok og sejlede i mange år som skibskok. På Hotel D'Angleterre i København mødte han den unge eventyrlystne vendelbo Kirsten. De forelskede sig, blev gift og bosatte sig i København, tæt ved svigerforældrene. Langkilde & Søn var ved at vokse ud af af den lille systue, så Gunnar besluttede at bygge en helt ny systue i Herlev.

Tredje generation

Tredje generation

Op gennem 1950'erne og 1960'erne vokser fabrikken sig større. Den flytter også fra Herlev til Vendsyssel. Hjem til Kirstens store nordjyske familie. I mange år havde Gunnar og Kirtsen fabrikken på hjemmeadressen i Tolne.
I 1972 kommer deres svigerdatter Lisbeth ind i firmaet. Lisbeth bliver lært op af sin svigerfar og inden længe kan hun drive fabrikken. Da Gunnar i 1979 dør af en blodprop, overtager Lisbeth direktørposten.

Kongeligt besøg

Kongeligt besøg

Lisbeth ledte Langkilde & Søn i over 30 år. Det var Lisbeth, der førte Langkilde & Søn ind i den globale tidsalder ved bl.a. at starte produktion op i Vietnam. Det var også Lisbeth, der i sin tid blev bedt om at beskrive og udvælge den originale farve på Dannebrog af Dansk Standard, så der kunne blive indført en standard for branchen. Den rigtige røde farve på et Dannebrogsflag er pantone 186C.
I 2009 aflagde Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary et besøg på systuen lidt udenfor Hanoi i Vietnam. Besøget blev Lisbeths krone på værket. Herefter overdrog hun tøjlerne til døtrene Nicole og Chantall.

Fjerde generation

Fjerde generation

I 2009 overtog søstrene Nicole og Chantall Langkilde & Søn. Søstrene tilførte helt nye ideer. De designede og udviklede flagkollektioner, som gennem årene blev til interiør kollektioner. Bl.a. vores populære serie Nordic Way of Celebration. Kollektionen tager udgangspunkt i den skandinaviske uhøjtidelig måde at fejre små og store livsbegivenheder med flag.

Bliv inspireret... Følg os på instagram