For mange byder påsken på nogle ekstra fridage og mere tid sammen med familien. Skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag er nemlig helligdage i Danmark. Som de fleste ved, fejrer vi påske til minde om Jesu lidelse, død og opstandelse. Men den religiøse aspekt fylder ikke så meget hos danskerne nu om dage. I stedet handler påsken i høj grad om samvær med familien og fejring af foråret og de lysere tider. Noget af det vigtigste er vores påskefrokoster, hvor vi samler familie og venner til masser af god mad, lækre påskekager og chokolade- og marcipanæg. Med duge og servietter fra Nordic Way of Celebration er det nemt at skabe en flot borddækning til påsken.

PÅSKEÆG, PÅSKEFROKOST OG GÆKKEBREVE

Påsken er måske især børnenes højtid med mange sjove traditioner og lege. At puste æg og dekorere dem i flotte farver og fjer er en populær aktivitet i mange børnehaver og skoler. Ligesom børnene gerne klipper gækkebreve på stribe og afleverer til bedsteforældre og familie i håb om et chokolade påskeæg, hvis modtageren ikke kan gætte hvem brevet er fra. De kreative gækkebreve er faktisk et dansk påfund og derfor ikke særlig kendt i vores nordiske nabolande. Påskeharen, der gemmer lækre chokoladeæg som børnene skal prøve at finde, er derimod en tradition vi har annammet fra Tyskland. Det kan være at æggene gemmer sig blandt de mange smukke påskeliljer, der ofte er i fuld flor denne tid på året. De voksne glæder sig formentlig mest til årets påskefrokost og påskemiddag, og til at smage den første tår påskebryg. På det klassiske kolde påskebord finder man alt fra marineret sild og karrysalat til æg og rejer samt traditionelle smørrebrød. Og de varme retter tilberedes til påsken ofte med lam eller fisk og skaldyr.